fbpx
  • Vektor Munkavédelmi Kft.

Munkavédelmi kesztyűk III. rész – Védje meg kollégái kezének biztonságát!

Munkavédelmi kesztyűk III. rész – Védje meg kollégái kezének biztonságát!

ESD és vegyszerálló kesztyűk

A mechanikai-precíziós kesztyűk után folytatjuk a további kesztyűtípusok bemutatását. Az alábbi összeállításban az ESD, majd a vegyszerálló kesztyűkkel ismerkedhetsz meg néhány konkrét típuson keresztül.

Az ESD vagy EPA zónák jellemzően olyan területeken fordulnak elő, ahol a munkavédelmi szakemberek termékvédelmi célból teszik kötelezővé az arra kifejlesztett kesztyűk használatát. Az ESD minősített kesztyűknek az EN 16350 szerint elsősorban az elektrosztatikus kisüléseket és töltéseket kell megfelelő szinten tartani, megvédve a munkadarabot a feltöltődéstől és a potenciálkülönbség kialakulásától. Ehhez a gyártók jellemzően szén- vagy rézszálakkal ötvözik a kesztyűk hordozóanyagát.

Ez igaz például az ANSELL HyFlex 11-819 ESD modellre is. Az Ansell FORTIX™ Abrasion Resistance Technology ultravékony bevonat fokozottabb érzékenységet biztosít a precizitást igénylő feladatoknál. Hosszantartó védelmet nyújt a dörzsölést okozó környezetekben, miközben a standard védőkesztyűkhöz hasonlítva 20%-kal nagyobb a légáteresztése a hűvösebb, szárazabb kezekért. Az Ansell ZONZ™ Comfort Fit Technology a pontosabb illeszkedésért és a kellemesebb viselési érzetért felel. A szabadalmaztatott mosási eljárás tisztább, kényelmesebb kesztyűt eredményez. Az Oekotex tanúsítvánnyal rendelkező és a Dermatest által bőrgyógyászatilag tesztelt, az EN16350:2014 szabvány szerint ESD-tanúsított kesztyű legnagyobb előnye az érintőképernyő-kompatibilis technológia, ami a fogyasztói és ipari érintőképernyőkön is használható. A modell az elektromos kisülés elleni védelemre tanúsított, emellett egy földelőlánc részeként robbanásveszélyes zónákban (ATEX ATmosphères EXplosives) is használható. Az ultravékony FORTIX™ nitril habszivacs bevonat kiváló fogásbiztonságot nyújt. A varratmentes, 18 gauge-os nejlon-spandex bélés a FORTIX™ bevonattal kombinálva védelmet biztosít, miközben a csupasz kéz érzékenységét nyújtja a mozgékonyságot és precizitást igénylő feladatoknál. Összességében a HyFlex 11-819 egy tiszta, kiemelkedően jó légáteresztő képességű, rendkívül kényelmes, bőrbarát kesztyű.

vektor img 9

Az UVEX Phynomic airLite B ESD vágásvédelmi kesztyű kitűnő tapintás- és finomérzetet biztosít, ugyanakkor könnyed és légáteresztő az újonnan kifejlesztett „airLite” Aqua-Polymer bevonat és a rendkívül finom bélés (18-as fonalsűrűség) kombinációjának köszönhetően. Így tökéletesen alkalmas precíziós munkákhoz, a legkisebb és legfinomabb alkatrészek kezeléséhez, valamint minden szokásos képernyő, tablet és mobiltelefon használatához. A védőkesztyű kötött mandzsettával és ergonomikus illeszkedéssel lesz még kényelmesebb. Ez a legkönnyebb és legérzékenyebb kesztyű a C vágásvédelmi kategóriában. A kesztyű védi a munkadarabot az elektrosztatikus feltöltődés ellen. Mentes allergiát okozó káros oldószerektől – egészségvédő hatása és bőrbarát tulajdonsága dermatológiailag igazolt (proDERM®). 

vektor img 10

Az EN 374 szerint minősített vegyszerálló kesztyűk szintén speciálisak, mivel az általános háztartási körülmények között használt kesztyűknél jóval nagyobb a teljesítményük. Ezek a kesztyűk veszélyes vegyszerek és/vagy mikroorganizmusok elleni védelmet nyújtanak. A vizsgálat során három mintát vesznek a tenyérből vagy a leggyengébb részből, melyek áttörési idejét tesztelik, és a legalacsonyabb érték lesz az eredmény. A 400 mm-es vagy hosszabb mandzsettával rendelkező kesztyűket szintén tesztelni szükséges, így a kesztyűk 1., 2. vagy 3. szintű besorolást kapnak.

Az FH CASPIA latex/neoprén kesztyű 0,7 mm vastagságú, természetes latex alapú védőkesztyű neoprén bevonattal. Belseje velúrozott, a tenyérrész és az ujjak felülete a csúszásgátló mintázat miatt kiváló fogásbiztonságot ad. A 7-10-es méretben elérhető kesztyű az alábbi szabványoknak felel meg: EN ISO 374-5, EN ISO 374-1/ TYPE A – AKLMNPT, EN 388/ 2110X. 

vektor img 11

Az IMMER FH nitril védőkesztyű egy vegyszerálló kesztyű egyedi, vágásbiztos béléssel, Hi-Vis színben. Azonnal látható lesz, ha megvágjuk a kesztyűt és cserélni kell. Az ujjak es a tenyér speciális felülettel rendelkeznek, amelyek tökéletes tapadást biztosítanak. Hossza 35 cm. Szintén 7-10-es méretben elérhető, és az alábbi szabványoknak felel meg: EN ISO 374-5, EN ISO 374-1/ typeB J6 K6 L4, EN 388/ 4343D, EN 407.

vektor img 12 

 

Hagyjon megjegyzést

Győződjön meg róla, hogy minden csillaggal (*) jelölt mezőt kitöltött. HTML kód nem engedélyezett.

A Vektor Munkavédelmi Kft. -ről

A Vektor Munkavédelmi Műszaki Fejlesztő és Gyártó Kft. 1987-ben alakult. Az alapítása óta eltelt több mint negyed évszázadban sok minden átalakult, de cégünk filozófiája változatlan maradt: teljes körű védelem és az emberi egészség megőrzése a legkülönbözőbb munkakörülmények között.

 

Kapcsolat

1222 Budapest,
Nagytétényi út 112.

+36 1-281-1945

kereskedelem@vektorkft.hu

 

Nyitvatartás

Shop nyitvatartása: H-P.: 7:30 – 15:00

Raktár nyitvatartása: H-P.: 7:30 – 15:00

Iroda nyitvatartása: H-P.: 9:00 – 15:00

© 2017. VEKTOR Munkavédelmi Kft. - Minden jog fenntartva.