fbpx
  • Vektor Munkavédelmi Kft.

Super User

Super User

Super User

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Március végén megnyitott a Vektor Munkavédelmi Kft. első boltja Tatabányán. Az előkészületekről, az első tapasztalatokról és a további tervekről Csibi Éva cégvezető mesélt.

Hogyan zajlott a boltnyitás ebben a rendkívüli időszakban?

Nagy volt az izgatottság a nyitás körül, sajnos a jelenlegi Covid-körülmények nem könnyítették meg a boltnyitással járó feladatokat és a helyzetünket. De hála a kollégák kitartó munkájának és az igyekezetünknek, igaz, egy hét csúszással, de megnyitottuk kiskereskedelmi hálózatunk első üzletét! Jelen helyzetben maximálisan megértem, hogy mindenki a védekezésre koncentrál, pontosan ezért is próbáltunk mindent megtenni annak érdekében, hogy biztosítsuk a védőeszközöket azoknak a munkavállalóknak, akiknek ebben a környezetben is dolgozniuk kell, nem maradhatnak home office-ban. Az üzletben kínált védőeszközök körébe a pandémiás védőeszközök is beletartoznak, ezért fontos volt számunkra a mielőbbi nyitás, hogy ezzel is segítsük a védekezést.

blog


Hogyan esett a választás erre a helyszínre? Mik voltak a legnagyobb kihívások az előkészítés során?

Azt tudni kell rólunk, hogy 34 éve vagyunk a piacon és a Vektort elég széles körben ismerik a szakmában. Több mint 2 milliárdos forgalmunkat eddig a nagyobb vevőinknek köszönhettük, de itt volt az idő, hogy újabb értékesítési csatornát nyissunk, hogy ezáltal a kis- és középvállalkozásokat is támogathassuk.

Kollégáimmal nagyon sok várost, helyszínt feltérképeztünk és több olyan lokációt kiválasztottunk, ahol stratégiailag jelen szeretnénk lenni, ahol megfelelnek az adottságok az elképzeléseinknek. Minden paramétert számításba vettünk, értékeltünk, így esett a választásunk első körben Tatabányára. Tatabánya egy kiugróan fejlődő iparváros ma Magyarországon, ahol minden évben nyílik egy-egy új gyár, és szerencsére több partnerünknek is itt van a székhelye. De sok a vállalkozó szellemű lakos is, így szeretnénk ezeknek a kisvállalkozásoknak is a kedvében járni egy olyan szortimenttel, ami a minőséget képviseli és a minőségi munkát is tükrözi majd az ő ügyfeleik felé.

Milyen kínálattal várjátok a vásárlókat, hányféle termék található a boltban?

Elég széles szortimenttel várjunk vásárlóinkat, de mint említettem, elsősorban a közép- és felsőkategóriájú, minőségi termékekre szeretnénk koncentrálni. Úgy tapasztaltuk, hogy ez a termékkör hiányzik a munkavédelmi boltok kínálatából. Több olyan partnerünk van, akikkel több mint 30 éve dolgozunk együtt, de megtalálható olyan brand is, akivel most indult el az együttműködésünk. Forgalmazzuk a Cerva, Uvex, Helly Hansen, Heckel, Tegera, Ejandels, Giassco, Ansell, 3M termékeit, de saját gyártású munka- és védőruházattal is várjuk kedves vásárlóinkat.

Az első néhány napban mit kerestek leginkább a vásárlók?

A legkülönbözőbb termékkategóriákból vásároltak az első héten az ügyfeleink, de főleg a cipők és kesztyűk iránt volt nagy az érdeklődés. A piac melletti elhelyezkedésünknek köszönhetően hétvégén is szép számmal látogattak el hozzánk, hogy a hétvégi kerti munkákhoz beszerezzék a szükséges eszközöket. Ezen kívül a Helly Hansen workwear termékeit csodálták meg legtöbbször a vásárlók. Sokan ismerték magát a márkát, de nem tudták, hogy van kifejezetten munkaruha üzletága is, és mi ezzel a branddel bővítettük idén a kínálatunkat. Az Uvexet a lábvédelem és a szemvédelem területén jól ismerik ügyfeleink, de volt, aki eddig csak a sportolásnál találkozott a márkával (főleg síelésnél közkedveltek a szemüvegeik, sisakjaik). A kínálatunkban elég sok a szabadidőhöz kapcsolódó ruházat is, mellyel a kirándulóknak, hobbikertészeknek szeretnénk kedvezni, beleértve a hölgyeket is!

csibi eva 2

Várható még további boltnyitás a Vektor Munkavédelmi Kft. életében?

Igen, de egyelőre a további boltokról nem beszélhetek, legyen meglepetés a jövőre nézve! Annyit elárulhatok, hogy a második boltot Budapest környékén nyitjuk nemsokára. Van egy szuper víziónk, aminek hamarosan sokan részesei lehetnek. Jelenleg 6 fővel bővítettük a csapatunkat, de szeretnénk nagyot álmodni a cégcsoportban… erre nagyon büszke vagyok.

Az üzlet címe: 2800 Tatabánya, Győri út 16/C (Gerecse üzletház)

Nyitvatartás:

Hétfő-péntek 8.00-17.30, ebédidő 13.00-13.30

Szombat: 8.00-13.00

Vasárnap: zárva

A szemünk a legfontosabb érzékszervünk, így kiemelt védelmet érdemel – mégsem fordítunk rá elég figyelmet! Munkavégzés közben számos nyilvánvaló veszélyforrás mellett (szikrák, szemcsék, folyadékok) a szemünk egy láthatatlannak is ki van téve: az UV sugárzásnak. Sok munkavédelmi szemüveg csak 380 nm-es tartományig nyújt védelmet, így az UVB-sugárzástól ugyan 100%-ban megóvják a szemet, azonban a hasonlóan veszélyes UVA-sugárzással szemben csak részlegesen védenek. Ez pedig a lefrissebb tudományos eredmények szerint nem elegendő – a WHO 400 nm-ig terjedő UV-védelmet javasol.

Olaf Strauß professzor szerint „a szem külső szövetei, a szaruhártya és a lencse teljes mértékben elnyelik az UV-fényt. Az UVB-fény itt főleg az örökítőanyagot károsítja, az UVA azonban fokozottabban mélyre hatoló hatást, hővel összefüggő károkat okoz, továbbá felerősíti az UVB hatását. A WHO UV400 védelemre vonatkozó ajánlásának okai világosak."

blog1

Az Uvex szemüvegei megfelelnek ennek az ajánlásnak: minden munkavédelmi szemüvege UV400-as védelemmel rendelkezik, azaz teljesen kiszűri az UVA-sugárzást is, teljesen meggátolja a sejtek felhevülését, 15%-kal csökkenti a retina számára káros, agresszív, látható kék fényt (HEV), illetve védi a szemet és a körülötte lévő bőrszövetet a veszélyes, tartós károsodásoktól. Legyen szó víztiszta vagy színezett lencséről, a hatékony UV-védelem „alapfelszereltség" – ugyanúgy, ahogy a kellemes viselet, a sportos dizájn, valamint a karcálló és párásodásmentes, extra kategóriájú lencsebevonatok is. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően lesznek az Uvex védőszemüvegek jóval hatékonyabbak és célszerűbbek egy egyszerű napszemüvegnél.

Kevesen tudják, hogy az UV-sugárzás mindenhol jelen van, szabadban történő munkavégzés során a szem akkor is ki van téve a káros UV-sugárzásnak, ha felhős az ég. A megfelelő védelem hiánya pedig tartós károsodáshoz is vezethet. S míg az ultraibolya-sugárzás bőrre gyakorolt hatása a legtöbb ember számára ismert, kevesebben társítják ugyanezt a szembetegségekhez. Pedig a szem a bőr után a leginkább hajlamos szervünk a napfény okozta károsodásokra. Így az Uvex UV400-as szemüvegeket nem csak verőfényben, hanem egész nap érdemes viselni munkavégzés közben.

Az Uvex speciálisan a kék fény ellen egy másik, kifejezetten erre a területre kifejlesztett lencsét ajánl. A szemet érő kékfényterhelés az intenzív médiahasználat (PC, okostelefon, táblagép stb.), valamint a villanykörték LED-re cserélése miatt rendkívüli mértékben megnőtt. Különösen a HEV (High-Energy Visible Light) tartományon belüli, nagy energiájú kék fény terheli meg a szemet, a retinát. Ez rövidtávon túlerőltetéshez, fejfájáshoz vagy koncentrációs zavarokhoz vezethet, hosszútávon pedig növelheti az időskori makuladegeneráció kockázatát. Az Uvex CBR65 teljesen blokkolja az UV-sugárzást, a 450 nm feletti tartományban lévő sugarak mindössze 60–70%-át engedi át a retina felé, és a HEV-tartomány kék fényét is 50%-ban kiszűri. Védelmi képességei mellett az Uvex CBR65 kontrasztos és kellemes látásélményt is nyújt – szórt fény esetén is. Az enyhe színezés továbbá optimális védelmet nyújt a vakító fény ellen. Így ha munkavégzés közben gyakran kerülsz mesterséges fények és kijelzők elé, érdemes a CBR56-ös modelleket választanod!

Az Uvex szemüvegek számos modelljét megtalálod a Vektor kínálatában is – próbáld fel őket a tatabányai boltunkban!

Az anyagokat többféleképpen csoportosíthatjuk. Vizsgálhatjuk őket a tulajdonságaik szerint – ahová a fizikai, kémiai, ruházatfiziológiai jellemzőik tartoznak –, illetve az alapanyagok eredete szerint (így természetes alapú, mesterséges alapú és kevert szálból kialakított anyagot különböztetünk meg). A laikusok azonban sokszor előítéletesen viszonyulnak a különböző anyagtípusokhoz – a nylon tényleg jobb, mint a pamut? Valójában csak arról van szó, hogy a különböző felhasználási területeken különböző anyagokat érdemes használni. Lássuk, hogyan!

photo 1613076321656 23dcdd3aea92

Míg a pamutra igaz, hogy jó a szakítóereje (főleg nedvesen), jó a kopásállósága, a hőszigetelő hatása már kevésbé jó és a rugalmassága is csekély, ezért erősen gyűrődik. Akár 20% párát is képes felvenni anélkül, hogy nedvesnek hatna, az önsúlyának 65%-áig képes gyorsan nedvességet felszívni úgy, hogy meg is tartsa azt. Alig nyúlik, elektrosztatikusan sem töltődik fel. A pamutszálak finomak és lágyak, a tapintásuk kellemes, ezért a belőlük készített anyag bőrbarát. A pamut általában nem érzékeny az oldószerekre, lassan szárad, ellenben eredményesen vasalható.

Ezzel szemben a szintetikus szál, például a poliészter szakítószilárdsága és kopásállósága nagyon magas, rugalmassága nagyon jó, gyűrődésre alig hajlamos. A sima szálakkal készült anyag nem jó hőszigetelő, habosítva viszont kiváló – ugyanakkor a nedvszívó-képessége nagyon alacsony, ezért nedvesen hideg érzetet kelt. Ismerős tapasztalatunk lehet, hogy az ilyen anyag elektrosztatikus feltöltődése nagyon magas, de ez antisztatikus szálak beépítésével csökkenthető. A poliészter tapintása a kikészítéstől függően változik: lehet lágy és merev is. Érdemes tudni, hogy az erősen koncentrált savak, lúgok és néhány oldószer tönkre teheti az anyagot, ami ugyanakkor könnyen kezelhető, gyorsan szárad és a fénnyel szembeni ellenállóképessége is nagyon jó.

Érdemes említést tenni a kevertszálas alapanyagokról is: ezeknek a célja, hogy a pamut és a szintetikus szál gyenge tulajdonságait kiküszöböljék, az erőseket viszont kiemeljék. Ennek eredményeként egy kellemes viselési tulajdonságokkal rendelkező, jó nedvszívóképességű, szakítószilárdságú és kopásállóságú anyag jön létre. A kevertszálas alapanyag kiváló forma- és mérettartó tulajdonságokkal rendelkezik, jól mosható, könnyen kezelhető, megtartja a színét és iparilag is tisztítható. Egy másik út a funkcionális textília megtervezése, amely a munkaruhák gyártásánál különösen gyakori: ezek a speciális, gyakran védjeggyel ellátott szintetikus anyagok jól használhatók pl. extrém időjárási körülmények között, rossz látási viszonyoknál, hőnek, szikrahullásnak vagy nagy feszültségnek kitett munkahelyeken, ahol a hagyományos munkaruha hamar eléri korlátait. 

szerda, 10 március 2021 10:14

Miért a Vektor a legjobb választás?

30 éves tapasztalat, nemzetközi háttér, NATO AQAP és ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer, saját, modern varroda és hamarosan két fizikai üzlet: a Vektor Munkavédelmi Kft. ruházati termékek gyártása mellett egyéni védőeszközök teljes skáláját forgalmazza. Tudd meg, miért érdemes minket választanod, ha munkavédelemről van szó!

Az 1987-ben alapított Vektor által forgalmazott felszerelések a munkakörülményekhez igazodva biztosítják a dolgozók védelmét minden típusú kockázattal és veszéllyel szemben. Fontosnak tartjuk, hogy termékeink kiváló minőségűek legyenek: a legnagyobb világcégek termékeit forgalmazzuk. A Vektor ma már a nemzetközi VOSTOK-SERVICE csoport tagja mint a CERVA GROUP a.s. leányvállalata. Hamarosan pedig két fizikai boltot nyitunk, így immár nem csak a weboldalunkon és képviselőinken keresztül, hanem személyesen is meg lehet vásárolni a termékeinket! Ahogyan virtuálisan, úgy itt is szakszerű kiszolgálással, ügyfélközpontú látásmóddal várunk!

photo 1563257764 ec4bd2983cbe

1992-től saját varrodát működtetünk Szegeden, ami 2009-ben új épületbe költözött, ahol korszerű műszaki feltételekkel gyártjuk munka-, védő- és formaruháinkat. 1997-től a DuPontTM NomexR Partner Program tagja vagyunk, mely kiemelt minőségi követelményeket állít a gyártási folyamatok elé, s azok rendszeres minőségi ellenőrzését jelenti. 1996-tól bevezettük az MSZ EN ISO 9001-es és a NATO AQAP minőségbiztosítási rendszert is, mely lehetőséget biztosít munkaruhák, védőruhák és védőeszközök beszállítására a NATO hadseregek részére is. Minden egyéni védőeszközünk megfelel az EU előírásoknak; minősített, CE jelöléssel ellátott termékek.

Az alapanyagokat a tiszta pamuttól a kevertszálasig mindig a vevői igényekhez igazodva választjuk meg. Minden esetben jó komfortérzetet biztosítanak, nagy szakítószilárdságúak, forma-, szín- és mérettartóak. A speciális védőruhák alapanyagának kiválasztásánál természetesen a kiemelkedő védelmi tulajdonságokat helyezzük előtérbe, ezek lehetnek por- és vegyszerálló, antisztatikus, jól láthatóságot biztosító, szélsőséges időjárási ártalom elleni, valamint hő- és lánghatás ellen védő alapanyagok.

Fontosnak tartjuk, hogy a feldolgozott anyagok egészségügyi szempontból is megfeleljenek partnereink igényeinek, ennek tudatában az ÖkoTex® védjeggyel ellátott ruházati termékekre egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk. Vevőink igénye szerint ruháinkon vagy szitázott technológiával elkészített feliratot vagy emblémát helyezünk el.

Cégünk az elmúlt évek során kiváló partnerkapcsolatokat létesített a legkülönbözőbb szegmensekben és ipari ágazatokban. Ügyfeleink többsége már hosszú évek óta a partnerünk: többek közt az élelmiszeripar, a gépipar, az autóipar, az építőipar, a vegyipar és a mezőgazdaság területéről érkeznek. Legyél Te a következő vásárlónk!

Egy munkavédelmi cipőnek két fontos feltételnek kell megfelelnie: legyen egyszerre kényelmes és biztonságos! Kényelmes, hiszen egész nap viselned kell, nem állhat le a munka akkor sem, ha a cipő feltöri a lábad. Ugyanakkor számos munkakörben komoly veszélynek van kitéve a láb, így nem elég a kényelem, elengedhetetlen a maximális védelem is. A Vektor kínálatában szereplő munkavédelmi lábbelikre bátran rábízhatod magad egész évben, így tavasszal is, amikor a bakancsok helyett előkerülnek a félcipők.

photo 1588246901114 ec31a0384215

Kínálatunkban a legnagyobb márkák modelljei találhatóak meg különböző célokra optimalizálva. A HECKEL RUN-R 400 S3 SRC félcipő ideális viselet a melegebb hónapokban is, hiszen rendkívül könnyű. A 2-es védőkategóriába tartozó darab színbőr felsőrészből és PU2D talpból áll, a konstrukciót egy fémmentes lábujjvédő  és talplemez, illetve egy anatómiailag formázott talpbetét teszi biztonságossá és kényelmessé. Az energiaelnyelő betét a talp első és hátsó részében támogatja a természetes lábmozgást.

A Cerva HALWILL MF ESD S1P SRC félcipő ESD (elektrosztatikus kisülés) ellen is védő, biztonsági cipő fémmentes lábujjvédővel és átszúrás ellen védő köztalppal rendelkezik. Az innovatív, mikroszálas anyag megfelelő szellőzést biztosít, a kétrétegű PU/PU talp pedig csúszásbiztos tartást ad a cipőnek. Az energiaelnyelő sarok, az olaj- és benzinálló talp, illetve a kompozit orrmerevítő tovább fokozzák a cipő biztonságát és kényelmét. Tökéletes megoldás tavasztól őszig!

Természetesen a legjobb munkavédelmi cipő is csak akkor lesz hosszan a társad, ha betartod az alapvető karbantartási és tisztítási előírásokat. A munkavédelmi bakancsok is mindennapos ápolást igényelnek: az erős szennyeződéseket minden használat után távolítsd el róla, és hagyd, hogy jól szellőző, száraz helyen, magától száradjon ki!

A bőrből készült modelleket használat előtt bőrvédővel és -ápolóval, puhító krémmel kell kezelni. A nem bőrből készült darabokhoz speciális ápolót kell használni. Fontos, hogy egyik cipőt sem szabad hirtelen szárítani, vagyis radiátor, kályha közelébe tenni. Kínálatunkban több cipőápoló terméket is találhatsz, például a Haix bőrápoló krémjét vagy a Cerva impregnáló spray-jét, amellyel munkaruhákat és kesztyűket is vízállóvá tehetsz nanotechnológia segítségével. A spray ultravékony, láthatatlan, vízálló, vízlepergető és oleofób réteget képez, amely fokozott ellenállást biztosít a zsírok, olajok ellen is.

Egy utcai lábbelivel ellentétben a munkavédelmi lábbelikben a viselőjének munka közben el kell tudnia látni a feladatait, és annak megfelelő teljesítményt várunk el tőlük. A  nagyobb igénybevétel miatt a munkavédelmi bakancs használata körülbelül egy évig ajánlott, ezután a biztonság és az egészség érdekében ajánlott lecserélni. Azért, hogy gombásodás és egyéb fertőzés az egy év lejárta előtt se alakuljon is, érdemes gombamentesítő és szagűző dezodort alkalmazni.

Ahogy melegszik az idő, új típusú feladatok szólítanak a szabadba és munkavégzés közben új kihívásoknak kell megfelelnünk. A munkaruhák kiválasztása során hőszigetelés helyett a sokoldalúság, a kényelem és a praktikum kerül előtérbe. A megfelelő szellőzés, az átalakíthatóság, a strapabíró anyag és a zsebek elengedhetetlen követelmények egy korszerű munkavédelmi ruha számára.

brochure NEURUM 1

Szerencsére ma már a megjelenést sem kell másodlagosnak tekintenünk: a Cerva jóvoltából divatos és mutatós munkavédelmi ruhák uralják a piacot, amelyek akár a hétköznapi viseletként is megállják a helyüket. Ezekből mutatjuk be a legújabb, prémium minőségű darabokat!

A Cremone kollekció az egyszerű, praktikus megoldásokról szól. Kényelmes fazonok, letisztult vonalak és monokróm színek dominálnak. Kiemelt figyelmet érdemel a mellesnadrág, amely pamutgazdag anyagból, modern szabással, hátul rugalmas derékkal készül. A megerősített térdrészre akkor is számíthatsz, ha ez a terület kiemelt igénybevételnek van kitéve. A számtalan zseb (térdvédőtartó zseb, két oldalsó zseb, oldalsó többfunkciós zseb, tépőzáras hátsó zseb, mellkas multifunkciós zseb) és a D-gyűrű az összes szerszámnak és eszköznek megbízható helyet és védelmet biztosít. Ha melegebbre fordul az idő, a hasonló paraméterekkel rendelkező rövidnadrág veszi át a szerepét: a kényelmes szabás és a zsebek, kiegészítők mindig melletted állnak.

A Dayboro kollekció egy sportosabb, vagányabb vonalat képvisel, tele lezser és funkcionális darabokkal. A kapucnis kardigán univerzális segítséget nyújt a hűvösebb napokon: a cipzáras, belül bolyhos és puha anyagból készült darab kifejezetten kényelmes. A vállakon található Oxford erősítés és a két cipzáras oldalsó zseb pedig ellenállóvá és praktikussá is teszi a pulóvert. A fényvisszavető kiegészítéseknek köszönhetően szürkület után is biztonságos viseletként használható. A kardigán mellé, vagy tőle függetlenül is remekül használható munkanadrág rugalmas, innovatív TRIFIBETEX szövetből készült, ergonomikus szabással, hosszabbítható szárral és alacsony, gumírozott derékkal. A tartósságról az ágyéknál és a lábaknál található tripla varrások, illetve a megerősített térdrész gondoskodik, a nadrág igazi különlegességét azonban a számtalan praktikusan kihasználható zseb és rekesz jelenti. Térdvédőtartó zseb, tágas multifunkcionális első zsebek szerszámtartó pánttal, és hátszó zsebek Oxford megerősítéssel teszik lehetővé, hogy minden a kezed ügyében legyen munka közben. És ez még nem minden: olyan speciális zsebek és akasztók is helyet kaptak a nadrágon, mint a telefontartó zseb tépőzáras fedéllel, a vonalzó zseb, a késtartó zseb, a kalapácstartó, a D-gyűrű, a szerszámtartó hurok a derékon és az egyedi kivitelű repülőzseb. A munkanadrágot a fényvisszavető kiegészítések teszik még biztonságosabbá és dizájnosabbá.

A Cerva harmadik aktuális termékcsaládja a Neurum, amely fiatalos, testhezálló szabásával vonja magára a figyelmet. A Neurum Camouflage darabok a népszerű tereptarka mintázattal hódítanak. Kiemelkedően praktikus a kapucnis kabát, amely a hűvösebb napokon ad jótékony támogatást munka közben. Az innovatív modell pamutgazdag, rugalmas TRIFIBETEX és TRIFIBETEXPRO® anyagokból készült CORDURA betétekkel, digitális terepmintával, fém gombokkal és állítható ujjvégekkel. A két oldalsó zsebben és a két cipzáras mellkasi zsebben minden lényeges elfér – ha pedig nagyobb kellékeket szállítanál, válaszd a hozzá illő hátizsákunkat! Az egyrekeszes kialakítású modellben az egésznapos felszerelés mellett a laptopnak, telefonnak és pénztárcának is biztonságos hely jut a belső rendezőnek köszönhetően, a kényelmes viseletről pedig a párnázott hátrész és vállpántok gondoskodnak. Az egyedi, kétcsatos fedél biztosan őrzi, mégis könnyen hozzáférhetővé teszi a hátizsákod tartalmát. Indulhat is a tavaszi munka!

A Vektor kínálatában a hölgyek is megtalálják a számukra kifejlesztett munkavédelmi felszereléseket! Nőnap alkalmából bemutatjuk a legpraktikusabb darabokat kertészkedéshez és más munkálatokhoz.

A legtöbb munkakörben hatalmas segítség egy erős kesztyű. A Kixx Rocky modellje könnyű és erős igénybevételt jelentő munkákhoz is alkalmas. A műbőr védőkesztyűt a párnázott tenyér és a rugalmas kézhát teszi kényelmessé, a tépőzáras mandzsetta pedig megakadályozza a lecsúszását. A vidám, rózsaszín-fekete dizájn csak hab a tortán! Ha a vastagság helyett a biztos fogást és precíz tapintást kell előtérbe helyezned a munkád során, a Kixx Pretty Pink modellje lesz a befutó: ez a kényelmes védőkesztyű PU bevonatú nylon anyagból készült, kis igénybevétellel járó házkörüli munkákhoz ideális.

photo 1586973831237 7d8dd03a996f

A hűvösebb tavaszi napokon jól fog esni a CRV Tambo Lady dzsekije, ha kényelmes mozgást biztosító, kellően meleg, mégis lélegző felsőt keresel a szabadban eltöltött órákra. Ez a kardigán szövött poliészterből, softshell betétekkel készül, belül fésült felülettel. A harmonikus, melanzs színű darabot cipzáras zsebek teszik praktikussá a mellrészen és kétoldalt, az ujjakon pedig fényvisszavető minta is helyet kapott.

A zökkenőmentes munkához elengedhetetlen a megfelelő nadrág is. A CRV Yowie nadrágja modern színkombinációval és vonzó nyomtattal vonja magára a figyelmet. Természetesen a külső mit sem ér a praktikum nélkül, a Yowie azonban ebben is jeleskedik, hiszen komfortos, egyszerűen karbantartható anyagból készül, amely egésznapos kényelmet biztosít. A hozzáadott Spandexnek köszönhetően a nadrág hosszan megőrzi eredeti formáját. Munkára, szabadidős tevékenységre, kerti munkára egyaránt alkalmas darab!

Gondoskodj a szemed védelméről is munka közben! A megfelelő védőszemüveg nemcsak a szemedet védi, de a munkát is megkönnyíti, hiszen tökéletesen elmélyülhetsz a munkafolyamatokban. A Cerva Oyre Lady egy modern, női dielektromos védőszemüveg az EN166 szabvány szerinti 1FT polikarbonát lencsékkel. A lencsén párásodásgátló és karcálló bevonat található a maximális hatékonyság érdekében, illetve a szemüveg az alacsony energiájú repülő részecskéknek is ellenáll. A víztiszta lencsék védelmet nyújtanak az UV sugárzás ellen az EN 170 szabvány szerint, így a szabadban, napszemüveg helyett is bátran használhatod. A füstszínű lencse napfényszűrős az EN 172 szabvány szerint. Indulhat a precíz munka!

A kényelmes munkavégzés alapja a jól megválasztott cipő. Ne add alább az Uvex 1 Sport félcipőnél! Ez a modern, különösen könnyű és rugalmas munkavédelmi cipő krómallergiában szenvedők számára is megfelelő, mivel szintetikus anyagokból készült. A talp nem tartalmaz szilikont, lágyítószereket és egyéb festékbevonat-roncsoló anyagokat. Teljesíti a 35 megaohmnál kisebb elvezetési ellenállásra vonatkozó ESD-előírást. 100%-ban fémmentes uvex xenova® orrmerevítővel rendelkezik, valamint kompakt, anatómiailag kialakított, jó oldaltartású és nem hővezető, ergonomikus járótalppal, nagyon jó csúszásgátlással. A fémmentes súrlódás ellen védőbetét véd a legújabb szabványelőírásoknak megfelelően – ez ugyanakkor nem befolyásolja a cipő rugalmasságát. Légáteresztő anyagok és szinte varrat nélküli felsőrész jellemzi – rendeld meg gyorsan!

Az elmúlt egy év mindannyiunk számára a koronavírus-járvány elleni védekezésről szólt: megnőtt az egyéni védőeszközök jelentősége, hiszen az élet legtöbb területén kötelező vagy ajánlott lett az arcmaszkok viselése. Azonban korántsem mindegy, milyen maszktípust választunk: az alábbiakban a három fő típus közti különbséget mutatjuk be.

masks

Az arcvédők mind azon az elven működnek, hogy rajtuk keresztül nem juthat be a szervezetünkbe a vírus, illetve mi sem juttathatjuk a környezetünkbe, ha fertőzöttek vagyunk. A Covid-19 vírus molekula átmérője legalább 129,6 nm, de nem önmagában, hanem cseppfertőzéssel, átlagosan 315 nm-es váladékcseppekben terjed, így olyan anyagok használatával lehet hatékonyan védekezni ellene, amelyek nem engednek át ekkora részecskéket. A leghatékonyabbak a nemszőtt textíliából készült eszközök: ezek lapszerűvé alakított, kuszált szálhalmazokból állnak, amelyek szálait egymáshoz rögzítik. A véletlenszerűen elhelyezett nanoszálak különleges tulajdonságokkal rendelkeznek: rendkívüli szilárdságúak, áttetszőek, extra nagy húzóllenállásúak. Ebbe az anyagtípusba a levegő- és vízmolekulák behatolhatnak, a mikroorganizmusok azonban nem, így biztonságosan használható vírusveszély idején is. Az ezüstrészekkel ellátott nanoszálas maszkok különösen hatékonyak, mert az ezüstion kölcsönhatásba lép a kórokozó külső rétegével, végeredményben pedig elpusztítja azokat.

A forgalomban lévő maszkok közül nem mindegyik számít PPE-nek (personal protective equipment – egyéni védőeszköz). Alapvetően háromféle típust különböztetünk meg: az orvosi eszközöket, az egyéni légzésvédőket és az egyéb maszkokat. Fontos, hogy az orvosi eszközök elsősorban arra jók, hogy a viselője ne fertőzze meg a körülötte lévőket (tehát eredendően ne jusson a szervezetéből a beteg szervezetébe kórokozó). Az egyéni légzésvédők rendelkeznek FFP (filtering face piece, azaz szűrővel ellátott arcvédő) tanúsítással. Ezek a légzésvédő álarcok nemzetközi szabványoknak felelnek meg, az FFP rövidítés utáni 1, 2 vagy 3 jelölés pedig azt mutatja, hogy a maszk mekkora részecskéket enged át. Az FFP2-es szájmaszk a levegőben levő részecskék 80,94% át szűri meg 600 nm-es méretig, az FFP3-as maszk a 300 nm-nél nagyobb átmérőjű idegen anyagokat, köztük a cseppfertőzéssel terjedő kórokozók 99,95% át képes felfogni

Az egyéb maszkok textil-ruházati terméknek minősülnek, nem orvosi és nem egyéni légzésvédő eszköznek. Mivel ezek hagyományos vászonszövéssel készülnek, nem elég hatékonyak, hiszen a ritkásabb szövés sokkal könnyebben átengedi a nagyobb kórokozókat is.

Milyen tehát az ideális maszk? Alacsony légzési ellenállással rendelkezik, jól illeszkedik a viselője arcához, 300 nm-es szűrőképességű, nemszőtt kelméből, például polipropilénből vagy poliészterből készült, esetleg mosható és vasalható is. A Vektor kínálatában rengeteg különböző típust találsz a felhasználási területnek megfelelően – nézz szét a légzésvédő eszközeink között, és rendeld meg a számodra ideálisat!

A Vektor Munkavédelmi Kft. -ről

A Vektor Munkavédelmi Műszaki Fejlesztő és Gyártó Kft. 1987-ben alakult. Az alapítása óta eltelt több mint negyed évszázadban sok minden átalakult, de cégünk filozófiája változatlan maradt: teljes körű védelem és az emberi egészség megőrzése a legkülönbözőbb munkakörülmények között.

 

Kapcsolat

1222 Budapest,
Nagytétényi út 112.

+36 1-281-1945

kereskedelem@vektorkft.hu

 

Nyitvatartás

Shop nyitvatartása: H-P.: 7:30 – 15:00

Raktár nyitvatartása: H-P.: 7:30 – 15:00

Iroda nyitvatartása: H-P.: 9:00 – 15:00

© 2017. VEKTOR Munkavédelmi Kft. - Minden jog fenntartva.