• Vektor Munkavédelmi Kft.

Ruházat

Hogyan válasszunk védőeszközt?

Ruházat

Antisztatikus ruházatok

Az elektrosztatikus kisülések által okozott balesetek súlyossága csökkenthető a megfelelő védőruházattal és védőeszközökkel. Az antisztatikus ruházatok alapanyaga elektromosan vezető tulajdonságúak. Ennek érdekében az alapanyaghoz segédanyagot kevernek, ami lehet szén, ezüst, réz rozsdanemez acél, vagy fémsó. Az így kapott vezető anyagot magába foglaló kelme biztonságosan összegyűjti, majd levezeti a sztatikus töltést, így a védelem állandó és kimoshatatlan.

Az antisztatikus védőruházatokat olyan esetben ajánljuk, amikor ha a robbanás (gyulladás) ami bekövetkezhet, olyan kis kockázatot jelent a védőruha viselőjére, hogy nincs szükség hő és láng elleni védelemre. Alkalmazható pl. finommechanikai elektromos alkatrészeket összeszerelő üzemben, olajfinomítókban, gyógyszergyárakban, mezőgazdasági üzemekben stb.

Hő- és lánghatás elleni védelem

Hő és lánghatás ellni védőruhák biztosítják a láng elleni védelmet, másrészt a különböző hőforrások (sugárzó, konvektív) ellen.

Lángmentes ruházatok

A lángmentesített alapanyagokból készülő védőruházatok általában 100% pamut, vagy kevertszálas alapanyagokból készülnek, s az alapanyag utólagos kikészítésével kapják meg a védelmi tulajdonságaikat. A lángmentesített alapanyagokból készült védőruhák olyan területeken alkalmazhatóak, ahol a korlátozott éghetőség elegendő védelmet jelent. Ezek a ruhák nem nyújtanak védelmet intenzív, hosszan tartó lánghatás ellen.

Felhasználási területek:

· nehézipari munkák,
· hegesztési munkák,
· öntödei munkák,
· fém és egyéb olvadékokkal végzett munkák.

Alumínium kifröccsenés elleni védelem

Speciális összetételű alapanyagok és ruházatok fejlesztésének célja, hogy olyan területeken is védelmet biztosítson, ahol egyedi követelményeknek kell, hogy megfeleljen a védőeszköz. Ilyen előírásoknak felel meg az alumínium olvadékok fröccsenése ellen védelmet biztosító Vinylal/Polynosic összetételű Vinex alapanyagból készülő kétrészes védőruházat.

Nomex ruházatok® / Nomex® minőségi program

A hő- és lánghatás elleni legmagasabb fokú védelmet az anyagában lángálló textíliák biztosítják, mivel védelmi képességük azonos a termék teljes élettartama alatt. A Nomex® a hővédelem területén a legszélesebb körben alkalmazott alapanyag. A ruhadarabok kialakítása ugyanolyan fontos, mint a megfelelő anyag kiválasztása, így a DuPont® bevezetett egy széleskörű minőségbiztosítási programot.

A DUPONT NOMEX® PARTNER program tagjai (fonós, szövős és konfekcionáló cégek) biztosítják a garantált minőséget. A VEKTOR Munkavédelmi Kft. Magyarországon egyedüli tagja a DUPONT Nomex® PARTNER programnak lángálló védőruházatok fejlesztésére és gyártására vonatkoztatva!

A DUPONT Nomex® PARTNER program (DNP) egyfajta garancia, amely biztosítja partnereink számára a ruhadarabok minőségét, a szálanyag gyártástól a késztermékig. A program szerint tanúsított ruhadarabok a DuPONT Nomex® PARTNER minőségi címkét viselik. Ezek a címkék lehetnek általános címkék, melyek arról tanúskodnak, hogy DNP alapanyag felhasználásával készültek. Ezen kívül, ha a termék részt vett Thermo Man (hő és láng ellen) vagy Arc Man (ívvédelmi) teszten, azt is fel lehet tűntetni.

NOMEX®

A Nomex® szálból készített alapanyagokat széles körben használják hő- és vegyi anyagok ellen védő ruházatokhoz, például tűzoltó bevetési ruhákhoz, autóversenyzők részére, repülős ruhákhoz és a veszélyes ipari környezetben dolgozók számára készült ruházatokhoz.

A Nomex® anyagból készült ruhák tűz, robbanás, elektromos kisülés esetén menekülési időt biztosítanak, csökkentik az esetleges égési sérülés mértékét, növelik a túlélés esélyét, továbbá kényelmesek, és több viselési cikluson keresztül is jó külső megjelenésűek maradnak. A Nomex alapanyagok stabil hő-, láng-, és vegyszerállóak. Az anyagot a nagymértékű lánggal szembeni ellenállás, hőhatással szemben ellenálló képessége mellett, kiváló szakítóereje, kopás- és dörzsállóság is jellemzi, így a több éves kihordási idő garantált, ezáltal nagyon gazdaságos termék alakítható ki.

Az alapanyag nem ég, nem olvad, önmagát eloltja, 380°C-nál kezd el szenesedni, hő és láng hatására nem generál mérgező gázokat/füstöt, P-104 szállal keverve tartós antisztatikus hatás érhető el.

Nomex szál kémiai anyagát tekintve aromás poliamid, más néven aramid szál. A védelmet az alkotó szálas molekuláris szerkezet nyújtja, nem a külső kezelés, kikészítés, ezért a védelmi szint állandó és garantált!

Thermo-Man® teszt

A DuPONT Nomex® Partner program keretén belül minden egyes lángálló ruházaton elvégezzük az égetési tesztelést, mely megmutatja, hogy milyen védelmi képességű a kifejlesztett termék.

A vizsgálathoz használt 122 db hőérzékelővel ellátott életnagyságú bábu az emberi bőr hőmérsékletét utánozza. A lánghatást 12 propángáz égő biztosítja, a behatás ideje: 0,5-25,0 s. (hőáram: 2,0 cal/cm2/s =84 kw/m2)

Az égetés után információt kapunk a másod és harmadfokú égések % -os arányáról, a teljes égési sérülés nagyságáról, az égések pontos elhelyezkedéséről és az utóégési időről.

Minden olyan lángálló ruházat, mely megfelel a vonatkozó szabványi előírásoknak, és a Thermo-Man® tesztnek, illetve DNP gyártó által, NDP alapanyagból készül, megkapja a Thermo-Man® címkét is, ezzel jelezve a garantált minőséget.

Ívkicsapás elleni védelem

A lángálló alapanyagokból készült ruházatok speciális változata ívhatás ellen is védelmet biztosít. Az ív és lángálló védőöltözetek elsődleges rendeltetése, hogy a feszültség alatt álló villamos berendezésekben vagy azok közelében munkát végző személyeket – rendellenesség következtében keletkező villamos ív által keltett – hirtelen lefolyású és magas hőmérsékletű hőhatás ellen megvédje. Megfelelő védelmet nyújtanak továbbá közvetlen hőhatás és lánghatás ellen kazánüzemi dolgozók részére, valamint azokon a területeken, ahol kontakt meleg és sugárzó hő együttes hatása érvényesül.

Az ívkicsapás elleni védőruházataink lángmentes kikészítésű 100% pamutszövetből, lángálló Nomex® Comfort illetve egyéb lángálló szálból készült alapanyagokból készülnek.

A VEKTOR Munkavédelmi Kft. a legkülönbözőbb munkafolyamatokhoz tud védő- és munkaruhát fejleszteni Önnek.

Keresse üzletkötőinket a speciális igények felméréséhez!

A Vektor Munkavédelmi Kft. -ről

A Vektor Munkavédelmi Műszaki Fejlesztő és Gyártó Kft. 1987-ben alakult. Az alapítása óta eltelt több mint negyed évszázadban sok minden átalakult, de cégünk filozófiája változatlan maradt: teljes körű védelem és az emberi egészség megőrzése a legkülönbözőbb munkakörülmények között.

 

Kapcsolat

1222 Budapest,
Nagytétényi út 112.

+36 1-281-1945

kereskedelem@vektorkft.hu

 

Nyitvatartás

Shop nyitvatartása: H-P.: 7:30 – 15:00

Raktár nyitvatartása: H-P.: 7:30 – 15:00

Iroda nyitvatartása: H-P.: 9:00 – 15:00

© 2017. VEKTOR Munkavédelmi Kft. - Minden jog fenntartva.