• Vektor Munkavédelmi Kft.

Fejvédelem 1. – Ipari védősisakok

Fejvédelem 1. – Ipari védősisakok

A fej az emberi test legérzékenyebb részei közé tartozik, hiszen a mechanikus behatások nemcsak a bőrt és a csontot károsíthatják, hanem a létfontosságú funkciókkal rendelkező agyat is. Az ilyen behatásoktól való védelem érdekében az emberiség már évszázadokkal ezelőtt felfedezte a fejfedőket. A munka mai világában a védősisakoknak különböző veszélyességi területeket kell lefedniük. A legfontosabb kiválasztási szempont a biztonság. Az építőipari védősisakoknak más követelményeket kell teljesíteniük, mint az ipari célra, a forró hőmérsékletű üzemekbe vagy a villanyszerelőknek szánt védősisakoknak. Az építőiparban, összeszerelésnél, szerelőműhelyekben és az élelmiszeripar területén ezért termoplasztikus sisakokat használnak. Ez lehet nagy sűrűségű polietilén (HDPE) vagy ABS-kevert polimerizátum (ABS). A fémfeldolgozó iparban, a vegyiparban, hajógyárakban, valamint az energia- és gázellátás területén használt fejvédelmi eszközök ezzel szemben duroplasztból készülnek, például üvegszálas poliészter műgyantából vagy textil-fenol-műgyantából. Ezek az anyagok különösen öregedésállóak, kb. 200 °C-ig alaktartóak és a hidegben törésállóak.

Mint az egyéni védőeszközök minden eleme, a fej- és arcvédelem is teher lehet a dolgozó számára, például a plusz súly vagy a korlátozott látómező következtében. Ezért a megfelelő termék kiválasztásánál a viselési kényelem döntő szerepet játszik. Ipari védősisakoknál például előnyös, ha a belső kialakítás tartópántjai textilből készülnek és rendelkeznek izzadságfelszívó pánttal. Fontos az egyéni fejformára igazíthatóság is, mely szintén növeli a komfortérzést a használat során.

Általánosságban elmondható, hogy a gyártók által ajánlott használati idő maximum 5 év, hangsúlyozva az olyan körülmények figyelembevételét, mint az alapanyag, a hideg és meleg hatása, a napsütés, a használat gyakorisága és a tárolási idő.

A fejvédő eszközöket csoportosíthatjuk a felhasználási területek szerint: szükség van rájuk a fémfeldolgozás, a bányászat, az olaj, gáz, vegyi anyagok feldolgozása, az energiaipar, az építőipar, az erdészeti munkák és a hulladékfeldolgozás területén. Az elsődleges szabvány az ipari védősisakokra vonatkozóan: EN 397. A fejvédőkkel szemben támasztott alapkövetelmények közé tartozik a függőleges irányú ütéscsillapítás, a hegyes és éles tárgyak áthatolásával szembeni védelem, a lángállóság és a megfelelő állszíjrögzítő: az állszíj legalább 150 N erőnél és legfeljebb 250 N erőnél old ki. További opcionális követelmények a nagyon alacsony hőmérséklet elleni védelem (pl. -30°C), a nagyon magas hőmérséklet elleni védelem ( 150°C), az elektromos szigetelés (440 V), az olvasztott fém (MM) és az oldalsó deformáció (LD) elleni védelem.

Az UVEX Pheos B-WR védősisak egy csatlakozókkal ellátott védősisak UVEX arcvédőhöz, sisakra helyezhető hallásvédő fültokhoz, sisaklámpákhoz. Nagyon alacsony hőmérsékleteken is használható (-30°C), megfelel a fröccsenő fémre (MM = „molten metal”) vonatkozó kiegészítő követelményeknek. A modell három állítható szellőzőnyílást kapott a maximális szellőzésért, a gyorsbeállítós fejkosár, az izzadságfelfogó fejpánt és a hatpontos textilpántos rögzítés pedig az optimális illeszkedésért és kényelemért felel. A fehér, sárga, narancs, piros, zöld, kék és fekete színben kapható védősisak 52-61 cm-es fejméret esetén ideális.

vektor img 1 fej

Az Alpinworker védősisak egy szellőzővel ellátott termék, amely polikarbonátból készül és mindössze 460 gramm súlyú. A sisakot -30°C-tól 50° C-ig szabadon lehet használni. A kényelemről a hatpontos fejpánt és a racsnis beállítási lehetőség gondoskodik. A fehér, sárga, kék, HV-sárga, HV-narancs, HV-piros színben kapható modellt 53-66 cm-es fejméretre tervezték.

vektor img 2

Az IDRA 2 szigetelő védősisak, integrált íválló arcvédővel egy kettős poliamid sisakhéjjal és állszíjjal rendelkező védősisak. A kivehető fejpántot tarkószíjjal szerelték fel. A termék megfelel az integrált íválló arcvédő (EN 50365) szabványnak, és olvadt fém elleni védelemmel (MM) rendelkezik. 53-63 cm-es fejméret esetén alkalmas.

vektor img 3

Te melyik terméket választanád? Rendeld meg tőlünk közvetlenül!

Hagyjon megjegyzést

Győződjön meg róla, hogy minden csillaggal (*) jelölt mezőt kitöltött. HTML kód nem engedélyezett.

A Vektor Munkavédelmi Kft. -ről

A Vektor Munkavédelmi Műszaki Fejlesztő és Gyártó Kft. 1987-ben alakult. Az alapítása óta eltelt több mint negyed évszázadban sok minden átalakult, de cégünk filozófiája változatlan maradt: teljes körű védelem és az emberi egészség megőrzése a legkülönbözőbb munkakörülmények között.

 

Kapcsolat

1222 Budapest,
Nagytétényi út 112.

+36 1-281-1945

kereskedelem@vektorkft.hu

 

Nyitvatartás

Shop nyitvatartása: H-P.: 7:30 – 15:00

Raktár nyitvatartása: H-P.: 7:30 – 15:00

Iroda nyitvatartása: H-P.: 9:00 – 15:00

© 2017. VEKTOR Munkavédelmi Kft. - Minden jog fenntartva.