fbpx
  • Vektor Munkavédelmi Kft.

Uvex UV400 – 100%-os védelem UVA- és UVB-sugárzás ellen

Uvex UV400 – 100%-os védelem UVA- és UVB-sugárzás ellen

A szemünk a legfontosabb érzékszervünk, így kiemelt védelmet érdemel – mégsem fordítunk rá elég figyelmet! Munkavégzés közben számos nyilvánvaló veszélyforrás mellett (szikrák, szemcsék, folyadékok) a szemünk egy láthatatlannak is ki van téve: az UV sugárzásnak. Sok munkavédelmi szemüveg csak 380 nm-es tartományig nyújt védelmet, így az UVB-sugárzástól ugyan 100%-ban megóvják a szemet, azonban a hasonlóan veszélyes UVA-sugárzással szemben csak részlegesen védenek. Ez pedig a lefrissebb tudományos eredmények szerint nem elegendő – a WHO 400 nm-ig terjedő UV-védelmet javasol.

Olaf Strauß professzor szerint „a szem külső szövetei, a szaruhártya és a lencse teljes mértékben elnyelik az UV-fényt. Az UVB-fény itt főleg az örökítőanyagot károsítja, az UVA azonban fokozottabban mélyre hatoló hatást, hővel összefüggő károkat okoz, továbbá felerősíti az UVB hatását. A WHO UV400 védelemre vonatkozó ajánlásának okai világosak."

Az Uvex szemüvegei megfelelnek ennek az ajánlásnak: minden munkavédelmi szemüvege UV400-as védelemmel rendelkezik, azaz teljesen kiszűri az UVA-sugárzást is, teljesen meggátolja a sejtek felhevülését, 15%-kal csökkenti a retina számára káros, agresszív, látható kék fényt (HEV), illetve védi a szemet és a körülötte lévő bőrszövetet a veszélyes, tartós károsodásoktól. Legyen szó víztiszta vagy színezett lencséről, a hatékony UV-védelem „alapfelszereltség" – ugyanúgy, ahogy a kellemes viselet, a sportos dizájn, valamint a karcálló és párásodásmentes, extra kategóriájú lencsebevonatok is. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően lesznek az Uvex védőszemüvegek jóval hatékonyabbak és célszerűbbek egy egyszerű napszemüvegnél.

Kevesen tudják, hogy az UV-sugárzás mindenhol jelen van, szabadban történő munkavégzés során a szem akkor is ki van téve a káros UV-sugárzásnak, ha felhős az ég. A megfelelő védelem hiánya pedig tartós károsodáshoz is vezethet. S míg az ultraibolya-sugárzás bőrre gyakorolt hatása a legtöbb ember számára ismert, kevesebben társítják ugyanezt a szembetegségekhez. Pedig a szem a bőr után a leginkább hajlamos szervünk a napfény okozta károsodásokra. Így az Uvex UV400-as szemüvegeket nem csak verőfényben, hanem egész nap érdemes viselni munkavégzés közben.

Az Uvex speciálisan a kék fény ellen egy másik, kifejezetten erre a területre kifejlesztett lencsét ajánl. A szemet érő kékfényterhelés az intenzív médiahasználat (PC, okostelefon, táblagép stb.), valamint a villanykörték LED-re cserélése miatt rendkívüli mértékben megnőtt. Különösen a HEV (High-Energy Visible Light) tartományon belüli, nagy energiájú kék fény terheli meg a szemet, a retinát. Ez rövidtávon túlerőltetéshez, fejfájáshoz vagy koncentrációs zavarokhoz vezethet, hosszútávon pedig növelheti az időskori makuladegeneráció kockázatát. Az Uvex CBR65 teljesen blokkolja az UV-sugárzást, a 450 nm feletti tartományban lévő sugarak mindössze 60–70%-át engedi át a retina felé, és a HEV-tartomány kék fényét is 50%-ban kiszűri. Védelmi képességei mellett az Uvex CBR65 kontrasztos és kellemes látásélményt is nyújt – szórt fény esetén is. Az enyhe színezés továbbá optimális védelmet nyújt a vakító fény ellen. Így ha munkavégzés közben gyakran kerülsz mesterséges fények és kijelzők elé, érdemes a CBR56-ös modelleket választanod!

Az Uvex szemüvegek számos modelljét megtalálod a Vektor kínálatában is – próbáld fel őket a tatabányai boltunkban!

Hagyjon megjegyzést

Győződjön meg róla, hogy minden csillaggal (*) jelölt mezőt kitöltött. HTML kód nem engedélyezett.

A Vektor Munkavédelmi Kft. -ről

A Vektor Munkavédelmi Műszaki Fejlesztő és Gyártó Kft. 1987-ben alakult. Az alapítása óta eltelt több mint negyed évszázadban sok minden átalakult, de cégünk filozófiája változatlan maradt: teljes körű védelem és az emberi egészség megőrzése a legkülönbözőbb munkakörülmények között.

 

Kapcsolat

1222 Budapest,
Nagytétényi út 112.

+36 1-281-1945

kereskedelem@vektorkft.hu

 

Nyitvatartás

Shop nyitvatartása: H-P.: 7:30 – 15:00

Raktár nyitvatartása: H-P.: 7:30 – 15:00

Iroda nyitvatartása: H-P.: 9:00 – 15:00

© 2017. VEKTOR Munkavédelmi Kft. - Minden jog fenntartva.