• Vektor Munkavédelmi Kft.

Munkavédelmi kesztyűk IV. rész – Védje meg kollégái kezének biztonságát!

Munkavédelmi kesztyűk IV. rész – Védje meg kollégái kezének biztonságát!

Hőálló és hegesztőkesztyűk

A vágások, ESD, vegyi vagy mechanikai kockázatok ellen a korábbi cikkeinkben már ajánlottunk néhány védőkesztyűt. Most a termikus kockázatok alapvető veszélyeit és szintén pár hasznos terméket mutatunk be.

Hideg elleni védelem

Kezünk hideg elleni védelemére nem csak télen, hanem évszaktól függetlenül sok esetben szükség lehet munkavégzés során is. Hűtőházakban, speciális környezetekben és különleges anyagokkal dolgozók számára fontos a megfelelő kesztyű kiválasztása. A hideggel szembeni védőkesztyűkre vonatkozó követelményeket az EN 511 szabvány határozza meg, úgy mint:

  • A) Konvektív hideggel szembeni ellenállás (teljesítményszint 0–4)
  • B) Kontakt hideggel szembeni ellenállás (teljesítményszint 0–4)
  • C) Vízáteresztő képesség (0 vagy 1)

Az UVEX Unilite thermo védőkesztyű kétrétegű anyagszerkezettel biztosítja a kéz jó klímáját és a megbízható hideg elleni védelmet. Különlegesen robusztus bevonata ellenére a kesztyű még nagy hidegben is meleg és rugalmas marad. Az akrilból és nyírott gyapjúból álló kétrétegű anyagszerkezet gondoskodik a kényelemről, miközben a kopásállósága is magas. Jó tapadása száraz és kissé nedves felületeken is érvényesül. A kesztyű élelmiszerkezelésre is alkalmas, továbbá betonozási és építkezési munkák során, hűtőházakban és raktárakban, valamint targoncavezetéshez is használható. Az EN 388:2016 (3 1 3 1 X) és EN 511 (0 1 0) szerint tanúsított termék fekete színben, 7-11-es méretben kapható.

vektor img 1 kesztyu

Hő elleni védelem

Egyes iparágakban, pl. gépipar, járműipar, mikoelektronika vagy éppen alkatrészgyártás során termikus kockázatok lépnek fel: a hő, illetve láng elleni védelemre is fel kell készülni. Az EN 407 szabvány tartalmazza azokat a követelményekre vonatkozó előírásokat, amelyeket a kesztyűnek teljesítenie kell.

  • A: Égési ellenállás (sec)
  • B: Kontakt hővel szembeni ellenállás (fok) 100-5000C
  • C: Átadott (Konvektív) hővel szembeni ellenállás (sec)
  • D: Sugárzó hővel szembeni ellenállás (sec)
  • E: Olvadt fém kismértékű fröccsenése (cseppek száma)
  • F: Olvadt fém nagy mértékű fröccsenése (megolvadt fém (g))

A Free Hand - Sponsa hőálló kesztyű speciális szövetből varrt, nitrilbe mártott kesztyű. 250°C-ig hőálló, nem szőtt textíliából készült szigetelő béléssel rendelkezik. Megfelel az EN 388 / 3232X; EN 407 / X2XXXX szabványnak.

vektor img 2 kesztyu

Hegesztőkesztyűk

Külön szabvány, az EN 12477 definiálja a hegesztéshez alkalmazható kesztyűk követelményeit. A hegesztésre minősített kesztyűk között két alapvető tulajdonságot különböztetünk meg:

  • TYPE A (alacsonyabb mozgásképesség; nagyobb teljesítmény)
  • TYPE B (magasabb fogásbiztonság, alacsonyabb teljesítmény)

A hegesztőkesztyűk például bőr alapanyagokból készülhetnek, lángálló cérna megerősítéssel, illetve hosszított bőrmandzsettával. Ezek a termékek ideálisak különböző hegesztési eljárásokhoz és munkálatokhoz, például ív, láng, plazma (AWI/TIG; AFI/MIG; CFI/MAG).

A Free Hand Spinus egy sárga hasított marhabőrből készült, pamut bélésű, 35 cm hosszú kesztyű rejtett kevlarcérna varratokkal. Tanúsítvány: hegesztés # A típus EN 12477 A1, megfelel az alábbi szabványoknak: EN 388 / 3133x; EN 407 / 312x3x.

vektor img 3 kesztyu

Az FH Undulata kesztyű pedig egy kecskebőr hegesztő védőkesztyű, Kevlar® cérnával. Hasítottbőr mandzsettája 15 cm. Alkalmas AWI hegesztéshez, megfelel az alábbi szabványoknak: EN 12477 / 41XX4XType_B;  EN 388 / 2132X.

vektor img 4 kesztyu

Hagyjon megjegyzést

Győződjön meg róla, hogy minden csillaggal (*) jelölt mezőt kitöltött. HTML kód nem engedélyezett.

A Vektor Munkavédelmi Kft. -ről

A Vektor Munkavédelmi Műszaki Fejlesztő és Gyártó Kft. 1987-ben alakult. Az alapítása óta eltelt több mint negyed évszázadban sok minden átalakult, de cégünk filozófiája változatlan maradt: teljes körű védelem és az emberi egészség megőrzése a legkülönbözőbb munkakörülmények között.

 

Kapcsolat

1222 Budapest,
Nagytétényi út 112.

+36 1-281-1945

kereskedelem@vektorkft.hu

 

Nyitvatartás

Shop nyitvatartása: H-P.: 7:30 – 15:00

Raktár nyitvatartása: H-P.: 7:30 – 15:00

Iroda nyitvatartása: H-P.: 9:00 – 15:00

© 2017. VEKTOR Munkavédelmi Kft. - Minden jog fenntartva.